dag 9: Dagtocht Apuaanse Alpen in Noord Toscane

We rijden vandaag Noord Toscane in...

We staan toch weer vroeg op... ontbijten en ik maak nog even een paar foto's van het hotel



We vertrekken om 8.30u en gaan de A12 op richting Massa, we stoppen bij hte eerste tankstation om te tanken en de kap van de auto dicht te doen want het is om 9u al 32gr...

We rijden via de A12 door de bergen via een hele hoop tunnels






Direct achter de zandstranden van de Toscaanse Riviera rijzen de Apuaanse Alpen. Men noemt ze ook wel de marmerbergen van Carrara, dit zijn de beroemdste steengroeven waar zelfs Michelangelo zijn marmer selecteerde. We rijden door het Parco Regionale delle Alpi Apuane, dat een groot deel van deze berggroep beslaat.



We zitten zo hoog dat we in de verte de zee kunnen zien.


een groeve nog in werking

een oude groeve

we rijden nu uit het gebied met de groeven


We zouden eigenlijk stoppen bij de Grotta del Vento, maar omdat we gistern zo'n intensieve dag hadden slaan we dit vandaag over.

Grotta del Vento “Grot van de wind” dankt zijn naam aan de straffe wind die veroorzaakt wordt door het 600m hoogteverschil in de grot. Door die wind is het altijd 10 graden.

Het is een van de grootste voor toeristen toegankelijke grotten van Europa. Je ziet prachtige, glanzende witte stalagmieten en enorme stalactieten. Op sommige plaatsen is het plafond van de grot meer dan twintig meter hoog.


We rijden via de SP13 naar Castelnuivo di Garfagnana het is een mooi grof en groen gebied. Ik neem het stuur over zodat John ook eens kan uitrustenen, we stoppen in het plaatsje voor te lunchen.







We rijden nu richting Abetone en even van te voren begint de SS12


De SS 12 (SS = Strada Statale). Deze beroemde weg wordt ook wel genoemd, de "La strada statale 12 dell'Abetone e del Brennero (SS 12)" en laat je dwars door de Apenijnen rijden tot aan Abetone (je komt o.a. langs Montale, Pavullo, Lama Mocogno en Pievepelago). Als je op de pas van Abetone bent, blijf je de SS12 vervolgen richting Luca (dit is een hele lange afdaling, met een prachtig uitzicht). Vanuit Luca blijf je de SS12 volgen (wordt SS12radd) richting Pisa en vandaar uit kun je zelf kiezen welk laatste stukje je wilt rijden tot aan Livorno.   




Het is een ontzettende bochtige weg door het goen, maar wel ontzettend moi...





We beginnen aan Coll Radici


Even verderop rijden we Toscane binnen

We zouden eigenlijk de SS12 helemaal afrijden tot aan het hotel maar de Navi stuurt ons linksop de SS633 op en deze gaat over in de S3bis, dit zijn 2 ontzettende kronkelige wegen midden door het bos, je komt er bijna niemand tegen en we komen door allemaal kleine dorpjes.







Om 16u komen we aan in het hotel en gaan heerlijk zwemmen in het zwembad want het is ondertussen 40gr. S'avonds gaan we eten in het hotel, op dinsdag hebben ze een buffet in de tuin en het is heerlijk..


Hotel Villa delle Rose

AdresVia del Castellare, 21, 51012 Pescia PT
Telefoon0572 4670



Het uitzicht van onze kamer

onze kamer, 2e van links boven waar de rolluiken half opgetrokken zijn


Geen opmerkingen:

Een reactie posten