Voorbereiding!!


We gaan weer met de Cabrio op vakantie!!

We hebben het al een paar jaar over Italië en dit jaar gaan we er dan ook naar toe.

Omdat wij toch wel heel erg houden van het rijden van mooie bergpassen en aparte wegen starten we in het Kanton Bern in Zwitserland.
We  rijden dan via de Aosta in Italië naar Cinque Tere en de Toscane.
Via de Apennijnen in Umbrië rijden we langs het Gardameer naar de Dolomieten om uiteindelijk weer in Zwitserland uit te komen. Op de weg naar huis nemen we nog een paar colls in de Vogezen mee.

We hebben 12 hotels in 19 dagen.

Zo ziet onze vakantie er grof uitgezet uit...



We hebben de hotels weer van te voren geboekt bij Booking.com om zo optimaal te kunnen genieten van onze route.

Om weer alles uit te pluizen heb ik weer veel op het internet gezocht en de Capitool reisgidsen gebruikt. Het was deze keer een stuk lastiger om de mooie routes te vinden maar ik hoop dat het me toch weer gelukt is.


Afbeeldingsresultaat voor tolvignet zwitserland

Tolvignetten en Tolwegen.

Zwitserland

Voor het rijden op alle autosnelwegen in Zwitserland is een tolvignet vereist. Het vignet is te koop aan de Zwitserse grens en bij de postkantoren en tankstations in Zwitserland voo CHF 40. Bij de ANWB-winkels voo €35,75 (exl. administratiekosten) of te bestellen via anmbvignetten.nl voor €38,70 (incl. verzendkosten)


Voor de tolwegen in Italië en Frankrijk hebben we dit jaar een nieuwe tolbadge gekocht deze is geldig in 4 landen, Italië, Frankrijk, Spanje en Portugal.
Met deze tolbadge kun je gemakkelijk door de tolpoortjes op de tolwegen. Je hebt geen contant geld of creditcard nodig. Deze tolbadge is ook te koop bij De ANWB-winkels. De kosten zijn eenmalig €17,95 voor de badge met houder. Je betaald €3,- per maand in de maanden dat je de badge gebruikt en de tolkosten.

We moeten nog een paar daagjes werken en dan kunnen we gaan beginnen aan onze reis..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten