Dag 10: Chiantiroute en Crete de Senesi




We vertrekken om 9.20u en het is nu al 28gr. we laten de kap dicht want we rijden via de snelweg.
Vanuit het hotel rijden we via de snelweg A11 naar Grassina 

Het is super fijn dat we de tolbadge heeben (zie voorbereiding) want tot nu toe zijn alle snelwegen in Italië tolwegen en we kunnen dus overal zo doorrrijden.

We nemen afsl Sienna naar de A1. Hierna afsl. Firenze Sud, einde afrit naar rechts en we zitten direkt op de SR222.


In Grassina begint de SR222 of te wel de Chiantiroute

De naam van de bekende autoweg is de Chiantigiana, ook wel de SR222. Al meer dan twee eeuwen is de Chiantistreek een van de belangrijkste wijn producerende gebieden van Italië. Langs deze route kun je bij talloze wijnboerderijen stoppen om wij te proeven. De roadtrip door de Chianti wijnstreek is iets meer dan 70km



Niet alleen wijnvelden maar ook een hele hoop olijfbomen.




We komen door het plaatsje Greven in Chanti, Greven behoort tot de 4 Chianti Classico stadjes. Greve in Chianti ligt het meest noordelijke en wordt daarom de poort van de Chianti genoemd. In Greve vind je een mooi centraal plein, het was vroeger de marktplaats voor handlaren. Dit kwam mede door het hoger gelegen kasteel van Montefioralle.

Vanuit Castellina rijden wij via de mooie SS429 (via Fioraie en poggibonsi) naar San Gimignano.



In de verte zien we San Ginignano al liggen.


San Gimignano is waarschijnlijk het bekendste dorpje in Toscane. De stad wordt ook wel Manhattan van de middeleeuwen genoemd vanwege de hoge torens in de stad. In totaal vind je er nu nog 14 torens, terwijl er in totaal 72 torens stonden.

Om 12u komen we aan in San Cimignano. We lopen door het stadje en eten wat op een terras. We eten natuurlijk ook een ijsje bij de beroemde Gelateria Dondoli!!







Om 13.45u zijn we terug bijde auto. wij hadden de auto gepaarkeerd bij P2 tegenover de ingang van San Cimignano, je betaald €2,-/uur. Het isondertussen 42gr. en we laten de kap weer dicht, dit heben we tot nu toe al de hele dag gedaan want het is gewoon te warm om met de kap open te rijden.


Van San Gimignano gaan we naar Colle di val d'Elsa en dan na Monteriggioni. Hier gaan we de R2 op ri Arbia waar we de S438 nemen door de Crete de Senesi, van Arbia naar Asciano.






Dit zijn de Balze, De rotsformaties uit klei.


Daarna geven we het hotel in.

Onze navi stuurt ons een totaal verkeerde kant op zodat we op een land weg voor traktors uitkomen. Het is er zo stijl en het is gewoon een zandpad dat we met onze auto totaal niet naar boven komen, We zien alleen maar stofwolken. Er zit niets anders op dan ons terug te laten rijden. We kunnen helaas niet dezelfde weg terug want die is ook zo stijl maar dan zand met losse kiezel. We gaan een eigen weg in, het kan ons niet schelen we moeten toch hier wegkomen. Uiteindelijk komen we op een "normale" weg, deze is wel iets vaster maar ook witte stof. Dit is dus de weg naar het hotel....
Alle auto's zitten hier allemaal helemaal onder het stof maar die van ons is het toppunt!!!

We zijn om 16u in het hotel, het is hier prachtig!!!

Dat maakt het ritje dan wel weer goed.

Het is een oud landhuis maar dan helemaal gerenoveerd en in een prachtige staat hersteld. We gaan aan het zwembad liggen en s'avonds heerlijk eten in het restaurant.

Villa Armena, Condé Nast Johansens 


Località Armena
53022 Buonconvento, Italië
+39 0577 808433







c



Geen opmerkingen:

Een reactie posten