Dag 12: Np Dei Monti Sibillini naar NP Casentino.

We hebben vandaag een rijdag en weten niet zo goed wat we tegenkomen.


We vertrekken uit het hotel en gaan de SP467 op, deze gaat over in de SP209. Bij Borgo Cerreto gaan we de SP465, SS319 op tot Sellano





Sellano


Sellano

Dit is waarschijnlijk het mooist gelegen dorp, groen en vruchtbaar aan de oevers van de Vigi rivier, een oud dorp, begonnen als een Romeinse nederzetting in 84 voor Chr., dat echter nooit een grote rol heeft gespeeld in de geschiedenis, lieflijk gebleven ondanks de aardbevingen die dit deel van de Sibillini bergketen regelmatig teistert.

We rijden verder en gaan bij de T-splitsing de SP459 op ri Spina Nouva en dan naar het plaatsje Trevi.








Trevi

In het prachtige, door olijfbomen omgeven Trevi, kun je kwalitatief hoogwaardige olijfolie kopen. Misschien wel de beste van heel Italië! Zo wordt het dorp ook wel 'La regina degli olivi', 'De olijvenkoningin' genoemd. Echter, Trevi heeft meer dan alleen olijfolie te bieden… Deze oude, goed bewaarde bergstad, doet bezoekers al jarenlang versteld staan door zijn schoonheid. Er staan 20 oude kerken in het dorp. 



Trevi




Vannuit Trevi gaan we naar Montefalco SP447

Montefalco wordt ook wel ‘het balkon van Umbrië’ genoemd, omdat dit dorp hoog boven de wijngaarden uittorent. Wereldberoemd om zijn Montefalco Sagrantino wijn! 



Montefalco


We nemen nu de SR316 deze gaat over in de SS3,SS219  ri Gubbio 
Gubbio is gebouwd tegen een steile heuvel aan de voet van de Apennijnen. De huizen zijn gemaakt van geel kalksteen en hebben daken van terracotta tegels. Deze middeleeuwse stad is een doolhof van smalle straatjes, steegjes en steile trappen. Vanaf het ‘hangende plein’ Piazza Grande heb je een panorama uitzicht over de omgeving! 

Sinds de Middeleeuwen is Gubbio beroemd om zijn keramiek. Het typische keramiek van deze plaats is rood of groen op een witte achtergrond. 



Gubbio


We gaan binnendoor naar Città di Castello. SS219, SS3bis/E45

Città di Castello

Verborgen in het hooggelegen dal van de rivier de Tiber ligt Città di Castello. Het dorp is de geboorteplaats van de invloedrijke Italiaanse beeldhouwer Burri en biedt veel culturele en culinaire festivals.

We rijden verder naar Caprese Michelangelo. Even achter Fighille verlaten we umbrie en rijden we weer de toscane binnen. We vervolgen de SS3bis/E45


Caprese Michelangelo

Is het geboortedorp van Michelangelo


Vaan hieruit rijden we naar het Hotel in Poppi. SP208, SP67





Borgo I Tre Baroni

AdresVia Camaldoli, 52, 52014 Poppi AR, Italië

Het Borgo ligt in het Nationaal Park Casentino en heeft een prachtig uitzicht over de Casentino Valley ...






Het uitzicht vanaf het zwembad

Het hotel heeft 2 restaurants, 1 pizzeria en 1 luxe restaurant, Wij kiezen voor de pizzeria omdat je dan ook buiten op het terras kunt eten. Het koelt hier s'avonds heerlijk af tot ongeveer 24gr.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten