dag 14: Via het Gardameer naar de Dolomieten



We gaan vandaag richting de Dolomieten via de Linkerkant van het Garda meer.
We kunnen in de navigatie Piovere ingeven, want we gaan via de snelweg hier naartoe.

De A22 is tevens de snelweg van de Brennerpas en het is ontzettend druk op de weg, we rijden zo'n 110km op de A22 met de kap dicht, het is nu ongeveer zo'n 32gr

We nemen afsl ri A4 Brescia, we rijden  hier de snelweg af. We zijn weer super blij met ons telepas kastje ( zie voorberieding ANWB) want er stond een enorme file om te betalen bij de tol en wij konden zo doorrijden. We moeten nog zo.n 55km rijden.

We rijden tegen de bergen van het garda meer aan.
Om half 12 beginnen we langs het garda meer te rijden en we doen 1 uur over 20km!!!!
Zo druk is het hier...







We gaan langs de westkant van het Gardameer. Na het plaatsje San Giacomo gaan we een tunnel in Als we weer uit een tunnel komen moeten we gelijk linksaf ri Tignale de SP 38 op, dit SP 38 word ook wel “de mooiste weg ter wereld genoemd”




In 1913 werd op initiatief van Don Giacomo Zanini, de pastoor van Vesio, een weg aangelegd door de Val Brasa van Pieve naar het Gardameer. Een tochtje over deze weg is zonder meer een aanrader! Het is een steile weg met veel bochten, langs watervallen en door tunnels en kloven. Rij niet te hard (dat kan ook bijna niet..) en geniet in de bochten van het prachtige uitzicht op het Gardameer! 


We stoppen bij een restaurant met een geweldig uitzicht om iets te eten, het is ondertussen 36gr






De foto heb ik uit het raam recht naar beneden gemaakt

We blijven de SP38 volgen.









Bij Hotel Paradiso hebben ze het Terrazza del Brivido, waar je maar liefst zeshonderdvijftig loodrechte meters onder je voeten ziet verschijnen. Het is best wel eng, maar het uitzicht op het Gardameer is hier ongeëvenaard! Bellissimo!  TIP: Bij het hotel kun je ook heerlijk lunchen

Wij doen dit niet omdat we net al hebben geluncht met een prachtig uitzicht..


Na het hotel rijden we verder en blijven we de SP38 volgen want dan komen we door het meest spectaculaire stuk van de weg, we komen in de Brasa Schlucht. De weg gaat hier door een zeer smalle kloof van nauwelijks 2 meter breed. Het is hier onmogelijk om met twee auto's elkaar te passeren. Af en toe zul je dan ook moeten stoppen om een tegenligger te laten passeren.
Het lijkt haast een tunnel waar je door moet rijden, maar als je naar boven kijkt zie je een heel smalle kloof die af en toe wat zonnestralen doorlaat.  Het is hier ook meteen merkbaar frisser.
Maar het is de moeite waard en een indrukwekkend stukje natuur bij het Gardameer.










We vervolgen de weg en komen uiteindelijk om 14.20u uit in Riva del Garda.









Het was prachtig langs het Garda meer maar veel te druk en een massatoerisme!!



Vervolgens geven we Preore in op de Navi. We rijden Trento binnen

Garda vanaf boven


Hele kleine dorpjes waar we doorheen komen


We komen langs Lago Tenno, dit is een heel klein blauw meertje waar het MEGA druk is 




Preore aan de voet van 1332 meter hoge Monte Amolo was vroeger het belangrijkste dorp van het dal.




Van hieruit gaan we naar Natuur Park Amadelo Brenta.  SS236, SS239








ADAMELLO BRENTA NATURE PARK (visitors center)
Via Nazionale 12 - 38080 STREMBO (TN)

Tel. +39 0465 806666
info@pnab.it



Na Pinzolo rijden we dwars door het Natuur Park heen naar het hotel, we verblijven hier 2 nachten.

Hotelsporting Ravlli 

AdresVia per Marilleva, 1, 38020 Mezzana-Marilleva TN, Italië
Telefoon+39 0463 757159

Het is een graaot hotel en als we aankomen vinden we het van buiten maar niets, maar de binnenkant is helemaal vernieuwd en ziet er goed uit. We gaan direkt gebruik maken van het sauna gedeelte. Ze hebben 3 verschillende sauna's, wissel douches en een groot bubbelbad. Tevens hebben ze ook nog een apart groot binnenbad. Dit ziet er allemaal zeer goed uit en is heerlijk o gebruik van te maken.

We hebben half pension geboekt, ze hebben een buffet met voorgerechten, soep, salade bar en warme gerechten. Tevens kun je ook nog kiezen tussen 2 pastas en 3 hoofdgerechte en 3 desserts, dus honger heb je hier absuluut niet. Het personeel is zeer vriendelijk!! Dus het is een prima Hotel....


Geen opmerkingen:

Een reactie posten